Wat een fantastisch begin (deel 2)

8 maart 2022 - Sevilla, Spanje

Vandaag fietsen we naar Sevilla, 90 km met toch nog wel 500 hm. We staan te laat op. Veronica ligt vanuit bed te genieten van de zonsopgang en Jan snurkt maar door! Vlug nog in het dorp een tostada en een koffie gescoord en we dalen af van ons uitkijkpunt. Het is weer koud en nu half bewolkt. In de richting waar we heen fietsen is een zwarte onweerswolk zichtbaar. Ineens een harde zijwind. Gelukkig meer van achter dan van voren. Maar wel veel meer heuvels dan verwacht. Het schiet niet op. Het wordt langzamerhand lekker warm. Om half twee geluncht op een bankje met een broodje en berberechos uit een blikje en we moeten nog 55 km. Gelukkig nu harde wind mee door vlak weinig interessant land. Om  vijf uur zitten we op een terras in het centrum van Sevilla onder geurende sinaasappelbomen. We gaan voor een beetje saai modern hotel ipv een appartement voor drie dagen. We fietsen langs het Alcázar en de Giralda door steegjes naar ons hotel. Wat een prachtige binnenstad. Om acht uur zitten we al aan een tafeltje met plaatselijke vleeswaren en manchego voor Veronica. Door het venster kijken we naar een ouder stel die een formidabel groot toetje krijgt geserveerd. We lachen naar elkaar. Als we het restaurant uitlopen worden we door hen aangesproken en er start onmiddellijk een geanimeerd gesprek. Jan stelt voor om samen nog een wijntje te bestellen. Andrew en Alison komen uit Bath en zijn uitstekend gezelschap. We lachen de wereldellende van ons af. We gaan als laatste weg van het terras.

Heerlijk uitgeslapen. Vandaag gaan we Sevilla in, te voet. De straten zijn nat. Het verrast ons. Eerst een ontbijtje scoren aan de bar van een klein cafeetje: tostadas met Jamon Iberico, tomatensaus en olijfolie voor Jan en tostadas met marmelade voor Veronica. Prima start voor onze stadswandeling, die begint op de Plaza de Espagna. Het miezert een heel klein beetje, maar een uurtje later regent het behoorlijk door. We zijn al lang blij dat het vandaag regent en niet gisteren. We schuilen in een koffietentje met een café  solo. Dan wordt het lichter en gaan we weer op pad. We bezoeken het Real Alcázar. We zijn hier jaren geleden al eens eerder geweest, maar zijn weer verbijsterd over de fantastisch bewaard gebleven moorse bouwkunst. Het is net kantwerk, zo mooi. Wandelend door de prachtig aangelegde tuinen begint ook de zon nog te schijnen. Het wordt een mooie dag. De pauwen die rondlopen proberen iedereen te bestelen van het restaurant eten.  Terug wandelend naar ons hotel voor de siësta en om ons wasje te doen, lopen we voorbij een terras waar het Engelse stel van gisteren voor paella en witte wijn is neergestreken. We worden geroepen en uitgenodigd om aan hun tafeltje plaats te nemen. We bestellen ook een glas wijn en zetten ons gesprek van gisteravond gewoon door; wat gezellig! Waarom komen we gewoon niet naar Bath fietsen? Het is hun laatste lunch en laatste uurtje in Sevilla, ze moeten direct naar het hotel en met de taxi naar het vliegveld. Vanavond vliegen ze terug naar huis. We wisselen onze adressen uit en vertellen over onze reisblog. Jan gaat regelen dat de blog ook vertaald kan worden via google translate. Terug in het hotel en na de was, gaan we lekker op het dakterras in de zon zitten om dit blog te schrijven. Mooi uitzicht over de daken van Sevilla. Heerlijke dag gehad met weer een leuke ontmoeting.  Morgen nog een dagje Sevilla. Heerlijk!    

6 Reacties

  1. Francis:
    8 maart 2022
    Jullie maken elke dag mooie avonturen, leuk om te lezen! Veel plezier en lekker genieten!
  2. Cecilia:
    9 maart 2022
    Zo leuk om jullie blogs te lezen. Op deze manier reis ik met jullie mee.
    Gelukkig is het hier ook mooi zonnig weer, maar nog wel koud.
    Veel plezier!!!
  3. Tanja:
    9 maart 2022
    O, wat genieten is dat daar! En zo leuk, mensen ontmoeten en fijne gesprekken hebben. Op mijn fietsreizen gebeurde dat ook regelmatig. Ben een béétje jaloers 😁. Maar gun het jullie van harte!
  4. Alice en Wim.:
    9 maart 2022
    Wij zijn ook in Sevilla geweest, vanuit Portugal, ook over bergen en dalen (met de auto) 😏
    Prachtige stad met heel veel geschiedenis, weer bedankt voor het mooie verhaal.
  5. Rob Verhaar:
    9 maart 2022
    Mooi verslag. Sevilla is een prachtige stad. Wij zijn er al weer meer dan 10 jaar geleden geweest. Veel plezier daar. Overigens werkt Google translate geweldig, dus dat is een prima oplossing.
  6. Peter van Mulekom:
    11 maart 2022
    Heerlijk toch om daar te fietsen. Voor ons ook een bekend gebied waar jullie doorheen fietsen. Wij stappen vandaag in de vlieger voor een weekje Rome. Geniet ervan!!!!